Mid sem break

Heyyy im on my mid sem break weheee :) so its been 2 months im in Jb , new place . So , disini ingin laa ditekankan hal hal berkaitan Spa . apa itu jurupulih cara kerja . well before sy masuk sana , memang blur lah pasal occupational theraphy ni . fyi , course ni memang lain terus laa dengan fisio . haa , jurupulih cara kerja ni lebih kepada membantu patient melakukan kerja yang bermakna dalam kehdupan seharian dia . contohnya kita ni as an occupational therapist ajar dia pakai baju , memasak , sapu sampah , shopping etc . sounds easy . kerja ni memang tkde shift hours . wakttu pejabat of course . so bagi yang mengisi Spa , and tak tahu nak pilih course mana , cadangan nya pilih laa jurupulih cara kerja sebab lagi best pada nursing bagai . hahaha . selama dua bulan study ni , all i can say is , i never regret my decision . Amali kitorang , haaa tahu tak buat ape je ? buat sandwich , shopping , memasak , main game budak budak . haha lol lain terus pada amali course lain .

Spa ni , lagi satu , menjanjikan kelainan dari institusi lain . in which your classmate was much much older than you . imagine sy ni 19 and classmate sy ada yang 6 tahun tua dari sy . sangat berlainan dengan matrik yang sama umur , asasi yang sama umur . yang paling best Spa adalah elaun yang masyuk . i never felt loaded before until i was in kkm . haha 800 a month was totally insane dude . i can have anything . just imagine in a week i can spend 50 . and skali outing je habis laa 100 hahaha . mewah sangat hidup .

Memandangkan bulan ni Spm dah nak keluar result , pilihlah jalan yang betul . jalan yang betul ye semua . jangan jd mcm kita ni . pusing sana pusing sini . kita hanya merancang apa yang kita nak . tapi apa yang kita rancang tak semestinya kita dapat . will update later . Bai

No comments:

Post a Comment