Third Intake Uia




Last post , ending dia pasal third intake Uia . haaa , betul Uia ada third intake . believe it haha . disebabkan aku merasa tidak sedap hati dengan life aku di matrik , aku bimbang pointer mid sem and bla bla . maka aku call laa warda . aku cakap pasal life aku yang totally miserable lah semua . then warda told me , why dont you apply third intake Uia . aku macam ada ke ada ke ? see , aku pun baru tahu benda tu ada . Warda told me to ask Kudeen . so i text him and he give me the link . and i apply it * secretly * aku apply benda tu awal bulan lapan . dan macam nak nak nak gila benda tu sebab nak lari matrik . hari hari mendatang , aku hanya menjalani hidup seperti biasa . bangun mandi solat kelas kelas sampai pukul lima petang . it was damn tired . kemudian nya , keluar lah result exam mid sem dimana keputusan amatlah teruk . dengan pointer macam tu memang akan terus ditendang lah gamaknya . maka diri ni mula laa stress semua , dengan masalah bagai . kemudian aku merasakan bahawa Uia adalah jalan penyelesaian yg terbaik . hari hari , aku berharap . dan kemudian nya result keluar . through email and can check online and they will give us a call . We would like to offer you a comfortable place at cfsiium bla bla bla . A big thanks to Allah and lega sangat sebab terkeluar dari beban yang teramat . Terus isi borang keluar dan balik kelantan . chill kat rumah lebih kurang dua minggu . then masuk daftar Uia pada 26 Oktober kalau tak silap . Memandangkan ianya adalah third intake , pengambilannya juga sedikit . dalam 400 orang sahaja .








Im not going to tell you about the mahallah , cafe or whatsoever because if you google it , there is a lot . So im just going to tell you about what you must do if you want to apply the third intake uia .


1. buka laman web cfsiium , selalunya dalam bulan lapan dia akan bukak intake ni . depends on ada kosong ke tak .
2. isi semua borang , dan juga pos salinan sijil yang dia nak .
3. ada orang tanya , surat perlu ke tak . ianya tidak perlu sama sekali .
4. Pastikan anda compare result spm anda dengan syarat syarat yang diperlukan oleh course yang bakal anda apply . sbg contoh , syarat untuk biosc adalah at least C untuk subject sains . so pastikan bio chemis addmath anda adalah at least C . if you get C- or D , your application will be rejected  .
5. Untuk ambilan tahun 2013/2014 , didalam borang permohonan , ada dinyatakan course yang dibuka adalah course sains sahaja contohnya biosc , allhs , physc , Aed and Engine only . Jika anda meminati course selain daripada course yang ditawarkan , sy sarankan anda menghubungi pejabat admission and record dan bertanya sama ada course yang anda minati itu ditawarkan atau tidak untuk third intake . Ini adalah kerana , sy sgt meminati Benl and i email them . they told me i cant apply other courses . So i apply Biosc . Semasa hari pendaftaran , there is a lot of student with Benl course , Encom , Econ , Arcom , Law etc etc . See what happened ? You should give a call . haha
6. Any problems and questions , do contact me via twitter or you can also email me :) 


Tapi malangnya life aku di Uia bertahan selama sebulan sahaja . Pada 5/12 officially aku dah keluar dari Uia . nantikan post yang seterusnya . Bye





Updated 30 Ogos 2014 // do contact me syanajib@yahoo.com .

2 comments:

  1. thank you very much :) amat membantu :')

    ReplyDelete
  2. can i ask you something....anybody home~~~

    ReplyDelete