Kolej Matrikulasi Pulau Pinang , seribu kenangan

Hai . its been a long time since my last update . hahaha so  im sorry . i forgot my email and my password . thanks to google , i can sign in again and update this blog . its been a year since i have this blog . haha its all about after school . what ive done bla bla bla . So , here i am , sitting infront of the laptop , typing . my last update was about kolej matrikulasi pulau pinang . but sayang nya i was there only for five months . so i would like to share my story . about kmpp .


Alhamdulillah pada 27 Mei 2013 , telah selamat mendaftarkan diri sebagai pelajar . Hari first sangatlah memenatkan with those urusan semua . ive got block B3 , it was nice . my room was 211 if i was not mistaken * lupa dah bilik * so masuk je bilik , it was awesome . bilik besar gedabak . hahaha kalau korang masuk sana , sumpah tak menyesal . dapat katil single satu , meja satu , kerusi satu and a locker . aku masuk je , berkenalan lah dengan roomate . So my roomate is Iffah from johor , Atikah from Kelantan * same with me * and Mimi from Perak . Minggu pertama macam biasa , orientasi . Aku dapat kuliah H4P3 . seminggu je laa ada dengan budak ni , then aku isi borang tukar . sebab nya taknak physics . So my new class was K2P2 .







turun kereta jek , ni gambar first yang aku ambik . mula langkah dengan bismillah . moga dipermudah segala urusan . so here we go . so far , pengurusan time pendaftaran sangat lah baik . aku nasihatkan , kalau boleh datanglaa awal . dia cakap daftar 8.30 pagi kan , pastikan 7.30 tu dah terpacak depan matrik . sebab nya adalah , kalau datang awal , dapat level 2 haha. level 1 , khusus untuk budak Pdt * dua tahun * dan jugak budak second intake . perempuan ada block A dan B . A1 A2 A3 A4 B1 B2 B3 B4 . orang cakap nama kita memang ada dalam sistem . ye ke ? tapi sebenarnya , there was a secret that you should know . haha kawan aku cakap , block ni ditentukan mengikut bilik pendaftaran yg kita masuk masa pendaftaran . yaa idk , tu kawan laa yg cakap . but for me , B3 was totally awesome . duduk tengah tengah . dekat dengan cafe . kalau dapat level 2 , tepi cafe jek . boleh tumpang wifi . lol



ini adalah taklimat masa nak tukar modul . as usual kalau boleh dia taknak bagi tukar modul . but boleh je nak tukar . masa batch aku ni , ramai gila yang nak tukar pi module bio iaitu K . termasuklaa aku yang tak tahan dengan physics ni haha



and this is my H4P3 tersangatlah daebak . senior cakap budak H paling top . yeaa i admit it . budak kelas aku kebanyakannya budak pandai lah . dengan result straight As pun ada dalam ni .  budak mrsm/sbp . budak H dia punya taraf sosial adalah sederhana . tapi budak module F which is physics , tahap sosial adalah tinggi . hahaha sumpah tak tiu budak F sangat lah sporting . budak K sangatlah tak sporting dan tak join event event -,-


 
tasik kmpp . sangatlah ramai manusia ketika petang . haha dulu awal awal dulu laa , benda yg macam tali tu ada lah . then bila budak ni main kat sana , sudah putus . idk laa kalau pihak matrik dah letak yang baru ke ape . haha but tasik is awesome :)



ini adalah salah satu program yang ada semasa orientasi . sangatlah daebak daebak hahaha . walaupun kadang kadang ada masa , boring jugak -,- hahaha sesungguhnya aku tak suka orientasi nii .



ni laa katil matrik yang tak seberapa haha . aku nasihatkan masa orientasi tu , beli laa tikar getah macam ni , untuk keselesaan sejagat . kalau ada tikar getah satu bilik lagi best :)


antara aktiviti paling best yang aku tak boleh lupa adalah buat video kemerdekaan ni . it was totally daebak , hahaha . dan kitorang menang kot . nak buat video ni , sangatlah susah . bukan ape , first time buat assignment kat luar , kitorang sesat sampai ke pulau . terpaksa tidur kat luar . haha but it was a nice memory after all .


ni jadual kelas . mohon jangan tanya banyak . first aku tgk pun aku tak faham . mende laa benda ni . tapi lama lama akan faham laa , take time :) hahaha sumpah aku cakap jadual matrik sangat pack . 8 pagi sampai lima petang . Uni lain tak laa macam ni . untung yg mana masuk matrik . so kat bawah ni ada gambar gambar lol



this is the dewan kuliah . dewan kuliah 3 , 4 , 5 , 6 mampu memuatkan 120 orang pelajar . ianya khas untuk pelajar K dan F sahaja . budak H selalunya kuliah 1 , 2 sebab dewan tu dapat memuatkan ramai student . dewan kuliah ni teramatlah uzur . mohon pihak kmpp renovate :3



haha masa balik kampung , happy gila bai bai benda ni . baii kmpp . bila datang kmpp balik , benda ni macam hai hai balik . welcome tu kmpp gituu hahaha



kalau time kuliah malam , i mean kuliah terbuka , math laa selalunya , akan jadi mcam ni. limpahan manusia yang teramat disebabkan ilmu math , sanggup duduk dekat tangga . anda pun akan jadi macam ni , one day , only in kmpp . hahaha

 
larian kakom . kakom stands for *lupa* lebih kurang sukan antara matrik laa . tahun ni kmpp jadi tuan rumah . it was daebak . budak budak semua nya dibenarkan pulang . for a week . and aku hanya duduk kmpp . jadi sukakrelawan . hihi best jugak laa , best muka hitam kena sun burn .



ni adalah scene dekat lab . emmm lab pun tersangat uzur . mohon di renovate . meja jela nampak uzur sikit . hahaha tapi okay lagi setakat ni . mampu je buat expriment semua .







This is kmpp . Kolej Matrikulasi Pulau Pinang . seribu kenangan di sini . hostel life yang first bagi  aku . and not bad at all . masa first aku dapat Kmpp , perkara first adalah aku google cara kehidupan kat sana . bilik , katil , toilet , kafe , kelas . dan kebanyakan yang aku dapat benda sama je . dan aku harap benda ni dapat membantu . maybe bagi junior yg bakal daftar . moga ini dapat membantu .Matrik tu susah . aku tak tipu , matrik tu susah sebab aku ni banyak main main . banyak buat benda lain . tapi kalau lah anda seorang yang konsisten dan study , matrik itu senang . its depends on your effort . masa exam mid sem , aku dah rasa macam aku tak sesuai berada di sini . macam its not my place . dan kemudiaanya bulan ogos , aku telah mengisi borang third intake Uia . tentang third intake Uia , next post . wait :) kbai

No comments:

Post a Comment